دلایل رونق تجارت خارجی در دولت سیزدهم
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: دولت سیزدهم توانست اطمینان مجدد را به جامعه صادرکنندگان بازگرداند و در مقابل با توجه به فضای ایجادشده و اطمینان خاطر فعالان اقتصادی، افزایش صادرات محقق شد.
محمد لاهوتی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در تحلیل وضعیت تجارت خارجی کشور در یک ساله فعالیت دولت سیزدهم، اظهار داشت: در این یک سال تجارت خارجی روند مثبتی داشته است و حجم صادرات بیش از 50 میلیارد دلار بوده است بنابراین اگر وضعیت تجارت خارجی کشور را در یک سال دولت سیزدهم نسبت به سال قبل از آن مقایسه کنیم مشاهده می شود که در تجارت خارجی رشد قابل توجهی داشته ایم.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار داشت: دلایل افزایش و رونق تجارت خارجی در دولت سیزدهم در درجه اول به نوع نگاه دولت سیزدهم به تجارت خارجی و فعالان این حوزه باز میگردد که توانست اطمینان مجدد را به جامعه صادرکنندگان بازگرداند و در مقابل با توجه به فضای ایجاد شده و اطمینان حاصله افزایش صادرات محقق شد.
وی بیان داشت: متعاقب آن نیز دولت توانست در خصوص واردات با مدیریت و به جای محدودیت و ممنوعیت هایی که در دولت قبل ایجاد شده بود گشایش هایی در واردات مواد اولیه فراهم کند و به این ترتیب تولید نیز افزایش یافت، در یک سال گذشته دولت با اطمینان بخشی و تسهیلگری در بحث رفع تعهد ارزی موجب رشد تجارت خارجی شد.
وی همچنین به تغییر نگاه کلان مدیریتی در بانک مرکزی نسبت به موضوع صادرات و اهمیت واردات در بخش تولید اشاره کرد و گفت: همه این مسائل دست به دست هم داد تا تجارت خارجی کشور در یک سال اخیر افزایش یابد.
لاهوتی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در برقراری روابط تجاری با کشورهای همسایه و روسیه و تاثیر آن بر تجارت خارجی کشور، گفت: هدف گذاری دولت افزایش حجم تجارت با 15 کشور همسایه است که در این رابطه به توفیقات خوبی دست یافتهایم و رشد نسبتا خوبی در تجارت خارجی با کشورهای همسایه حاصل شده است.
وی در رابطه با تجارت با روسیه نیز بیان داشت: در سنوات قبل، کشور روسیه ارتباطات متعددی با سایر کشورها داشت و به همین دلیل موجب میشد که با بعضی از کشورها رابطه تجاری محدودی داشته باشد اما اکنون شرایط روسها نسبت به سالهای قبل متفاوت است و با توافقاتی که بین ایران و روسیه در خصوص نقل و انتقالات مالی انجام شده است تا حدودی مشکلات این بخش کمتر میشود.
لاهوتی بیان داشت: روسیه کشوری در حال جنگ است و دچار بسیاری از تحریمهایی است که ما در مورد آن تجربه داشتهایم بنابراین در صورتی که دولتمردان ما در روسیه مقدمات لازم را فراهم آوردند تا بتوانیم نمایشگاههای مختلف را در این کشور برگزار کنیم میتوان امیدوار بود که حجم تجارت ما با روسیه که در حال حاضر حدود 2 میلیارد دلار است به جایگاه مناسبتری نسبت به گذشته برسد.
وی افزود: همچنین عضویت ما در پیمان شانگهای و اتحادیه اقتصادی اوراسیا که مقدمات آن در شرف تهیه است اگر اجرایی شود تاثیر خود را بر بهبود روابط تجاری بیشتر خواهد داشت.