احتمال آتش سوزی در جنگل های مازندران
اداره محیط زیست مازندران، در پی پیش بینی سازمان هواشناسی، نسبت به وقوع حریق هشدار داد.
به گزارش زیست آنلاین، هواشناسی مازندران دیروز پنجشنبه با انتشار اطلاعیهای نسبت به ورود جریان هوای جنوبی برای امروز و فردا در استان هشدار داد و پیش بینی کرد که نه تنها دمای هوا در این مدت برای مناطع کوهستانی و سردسیری تا ۳۵ درجه افزایش می یابد، برای مناطق جلگه ای هم دما تا ۳۳ درجه خواهد رسید و این موج گرمایی همراه با وزش بادهای شدید گرم نیز خواهد بود.
این درحالی است که مراتع و جنگلهای استان در این ایام به دلیل خشک شدن علوفه ها و درختان در آسیبپذیرترین حالت خود قرار دارند و با کوچک ترین آتش افکنی خسارات شدیدی خواهند دید.
علاوه بر این با توجه همزمانی این موج گرمایی با روزهای آخر تعطیلات تابستانی و پیک مسافرت گردشگران به ییلاقات و جنگلهای مازندران و اینکه حدود ۱۰۰ درصد از آتش سوزی مراتع و جنگل های استان همواره ریشه انسانی دارند، هوشیاری در این زمینه را بیشتر می طلبد.
منابع طبیعی مازندران در حالت آماده
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران منطقه ساری اعلام کرد : برای روزهای آینده تمام اکیپهای شهرستانی و استانی منابع طبیعی استان در حالت آماده باش قرار دارند تا در صورت خطرات احتمالی وارد عمل شوند.
محمد موسوی تاکامی روز جمعه به خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر تمامی برنامههای حفاظتی تدبیر شده و در حال انجام است و گشت زنیهای ویژه از صبح امروز آغاز شده است .
وی با توصیه به اینکه مردم از طبیعت استفاده مناسب کنند، افزود: در این ایام به دلیل شرایط خوب آب و هوایی بازگشت مردم به دامن طبیعت بیشتر خواهد شد که رعایت پرهیز از نکات خطر آفرین همچون رها کردن آتش الزامی می باشد.
۱۵۰۴خط ارتباطی مستقیم منابع طبیعی مازندران
مدیرکل منابع طبیعی منطقه ساری مازندران شماره تماس ۱۵۰۴ را خط ارتباطی مستقیم این نهاد با مردم اعلام کرد و گفت: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه آتش سوزی مردم میتوانند با این پل ارتباطی نه تنها آتش سوزی بلکه دیگر مخاطرات و حتی سوء استفاده قاچاق چیان را نیز گزارش دهند.
وی با اشاره به اینکه اغلب آتش سوزی ها ریشه انسانی دارند ، افزود: امسال خوشبختانه به دلیل شرایط جوی مناسب سطح آتشسوزی در مراتع استان به شدت کاهش یافت و تنها سه مورد آتس سوزی در شهرستانهای آمل و سوادکوه گزارش شد که جمعا به ۱۰ هکتار نیز نرسید.
موسوی با تاکید بر اینکه آتش سوزی عمدی و غیر عمدی هر دو از نظر قانون تخلف محسوب می شوند، گفت: در صورت مشاهده با افراد متخلف برخورد و به مراجع قضایی تحویل میشوند.
وی لذت از طبیعت را حق همه مردم دانست و افزود: اما همه باید احترام متقابل برای طبیعت قائل شویم و از ایجاد خسارت و خدشه در زیست طبیعت جلوگیری کنیم.
گردشگری مسئولانه داشته باشیم
مدیرکل محیط زیست مازندران نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گردشگری مسئولانه را یکی از چالشهای استان مازندران عنوان کرد و اظهار داشت: باید همه به این باور فرهنگی دست یابیم که نسبت به طبیعت رفتار مسئولانه داشته باشیم.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی با اشاره به اینکه ۱۰۰ درصد از آتشسوزیهای عرصهها طبیعی استان علت انسانی دارند به مسافران و مردم استان توصیه کرد: در این ایام به دلیل وزش بادهای گرم ، ممکن است دامنه کوچک ترین آتش را به یک فاجعه تبدیل و تا صدها کیلومتر گسترش دهند ،لازم است که مردم استان و مسافران نسبت به هرگونه روشن کردن آتش جهت اوقات فراغت هوشیار باشند.
وی از مردم خواست حتما در زمان ترک محل حتما از خاموش شدن آتشی که روزش کردند، مطمئن شوند و از روشن کردن آتش در زیر تنه درختان و یا فضای باز پوشیده از علفهای خوشک جداً خودداری نمایند.
مدیرکل محیط زیست مازندران با اشاره به سرمایه ملی بودن منابع طبیعی و محیط زیست تاکید کرد: همه در قبال آسیب به محیط زیست مسئول هستند و هیچکس نباید از این مسئولیت شانه خالی کند و بی تفاوت باشد.
ابراهیمی گفت: مردم در صورت مشاهده هرگونه آتشسوزی نسبت به خاموش کردن آن اقدام کنند تا از گسترش دامنه آن جلوگیری شود.
وی همچنین از همه خواست تا در صورت فقدان بهره مندی از امکانات خاموش کردن آتش به نیروی انتظامی ، نگهبانان جنگل ، بخشداری ، دهیاری و منابع طبیعی و محیط زیست اطلاع رسانی کنند.
به گزارش ایرنا، این مسئول با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد از مسئولیت حراست و حفاظت عرصههای جنگلی استان با منابع طبیعی است ، افزود: البته این به معنی بی تفاوتی محیطزیست نبوده و برای کمک به منابع طبیعی محیط زیست پای کار بوده و این را وظیفه خود می داند.