واردات بی رویه کاغذ معضل جدی برای صنایع چوب و کاغذ
مصطفی سعیدی در جلسه هم اندیشی با خبرنگاران که در چوب وکاغذ مازندران برگزار شد با اشاره به اینکه عدم اجرای درست حفاظت جنگل از جمله چالشهای صنایع چوب و کاغذ است، اظهارکرد: عدم برداشت چوب شکسته جنگلی و تامین چوب از جنگل موجب شده در تهیه مواد اولیه اصلی کارخانه دچار مشکل باشیم.
وی با تاکید بر اینکه واردات بی رویه کاغذ آسیب جدی به صنایع چوب و کاغذ زده است، افزود: واردات کاغذ از مالیات ارزش افزوده معاف بوده و این در حالیست که صنایع چوب وکاغذ مجاب به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده است.
مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ استان مازندران با بیان اینکه هرچند بحثزراعت چوب نیز انجام شده اما پاسخگوی نیاز شرکت نیست، ادامه داد: عدم اجرای تعهدات سازمان جنگلها و پرداخت بدهی انها به ما بار بزرگی از تامین نقدینگی را مرتفع می کند.
سعیدی گفت: با وجود مصوبه ستاد تسهیل استانداری مبنی بر برداشت چوب شکسته از جنگل، هنوز این مصوبه اجرایی نشده است، با واگذاری میتوان مواد اولیه کارخانه را تأمین کرد و در ساماندهی جنگل تأثیرگذار بود.
وی افزود: به طور میانگین بیش از ۱۵ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم با این کارخانه تبادلات مالی و تجاری و یا اشتغال دارند.
مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ استان مازندران عدم کارشناسی مناسب و درست در حوزههای تصمیم گیری و تصمیم سازی صنایع چوب و کاغذ را از دیگر مسائل و مشکلات عنوان کرد و گفت: چوب و کاغذ، سالها شرکت ورشکسته محسوب می شده و جز ماده ۱۴۱ قرار گرفته و نمی تواند از خدمات بانکی استفاده کند، اما بعد از سالها توانستیم از ماده ۱۴۱ خارج شویم و با این خروج بار اضافی مجموعه و موانع تولید را برطرف کنیم.
مدیرعامل صنایع چوب و کاغذ مازندران از واردات کاغذ خبرداد و گفت: مقرر بود ۱۰۰ میلیون یورو ارز نیمایی به صادرات چوب بدهند اما این امر محقق نشد.
سعیدی با اشاره به وضعیت فعلی کارخانه چوبوکاغذ و جریانات واگذاری به بخش خصوصی گفت: فروش کارخانه از طریق مزایده از دستور کار خارج شده و سهام کارخانه وارد بورس شده است تا از این طریق کارخانه به حیات خود ادامه دهد و خاطرات بد صنایع از جمله نساجی در مازندران تکرار نشود.