قول وزیر ارشاد برای بسیج تمام بخش‌های دولت در “خودکفایی کاغذ” 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی راه‌حل خودکفایی در کاغذ را استفاده از ظرفیت‌های استارتاپ‌ها دانست و از برگزاری جلساتی با معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور خبر داد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه نشست هم‌اندیشی بررسی فعالیت‌های مشترک فرهنگی هنری میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران در جمع خبرنگاران با اشاره به گام‌های برداشته شده برای خودکفایی در صنعت کاغذ، گفت: جلساتی که بنده شرکت کردم در اتحادیه ناشران بود و همان‌جا موضوع خودکفایی در صنعت چاپ مطرح شد. همانطور که می‌دانید بخش عمده‌ و نزدیک به 90 درصد از جوهر، کاغذ، زینک و … ما وارداتی است. این میزان وابستگی به واردات، زیبنده این حوزه نیست.

وی ادامه داد: بنده هم‌چنین در این مدت 2 جلسه را در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار کردم. معتقدم که این کار نیازمند امری دانش‌بنیان است و باید استارتاپ‌ها در این حوزه فعال شوند.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: قول دادیم که ما امکانات سخت‌افزاری‌اش را فراهم کنیم و دوستان، شرکت‌ها در این زمینه تجهیز کنند. علاوه بر این، با اتحادیه ناشران مقرر کردیم که به‌زودی در جلسه‌ای 3 جانبه با حضور وزارت صمت شرکت کنیم و همه ظرفیت‌هایی که موجود است را پای این کار بیاوریم تا به برنامه‌‌ای عملی برسیم. بنده به دوستان هم در معاونت علمی و فناوری و هم در وزارت صمت قول دادم که هر آن چیزی که لازم باشد از سمت دولت و فراتر از وزارت ارشاد آورده شود، بیاوریم. با توجه به نگاهی که آقای رئیس‌جمهور به این حوزه دارند، آماده‌ایم که در ظرف زمانی کوتاه گام‌های عملی را برای اینکه این هدف اعلامی در مجلس محقق شود را برداریم.

وزیر ارشاد در پاسخ به سوالی مبنی بر اختصاص ارز برای واردات کاغذ گفت: هم اکنون صنعت نشر ما نیاز به کاغذ دارد که باید تامین شود و با این راهکار در وضعیت فعلی نمی‌توان مشکل را حل کرد. باید دقت داشت که برنامه مدنظر ما، برنامه‌ای میان مدت و بلند مدت است. حوزه نشر نیازمندی‌هایی دارد که باید برطرف کنیم. بنده‌ نامه‌ای را به رئیس بانک مرکزی برای تخصیص ارز دادم و با اینکه این موضوع خیلی هم در اولویت‌شان نبود با مذاکره حضوری که بنده داشتم مشکل حل شد و تخصیص ارز در حال انجام است. اکنون بخشی از کاغذ در کمرگ است و باید وارد چرخه ما شود. برنامه‌ای هم که اشاره شد سرجای خودش است، اما نمی‌توانیم به حساب اینکه قرار است خودکفا شویم، نسبت به وضع فعلی تدبیر نکنیم.