بلایی که «ارز» سر کاغذ آورد/ 2 سال پرتشویش در وزارت ارشاد
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: در یکی ـ دو سال اخیر با نوعی تشویش در حوزه وزارت ارشاد رو بهرو بودیم و وزارت ارشاد بعضاً تصمیمات را تغییر میداد.
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، هومان حسنپور رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در مصاحبه با برنامه «تقاطع فرهنگ» رادیو گفتوگو ضمن تشریح اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم در حوزه کتاب و نشر اظهار کرد: در حوزه اقتصاد نشر شرایط تا حدودی نامناسب بود و ما نیز در حوزه تولید، با مسئله تامین ماده اولیه روبهرو بودیم.
وی با اعلام اینکه کتابفروشیها از قیمت کاغذ تاثیر پذیرفتند، گفت: تا سال ۹۷ مشکل کاغذ نداشتیم، ولی بعد از آن در گرداب قیمت ارز افتادیم تا سال ۹۸ که یکباره کاغذ از رتبه یک به اولویت دو کالایی افول و افزایش قیمتی وحشتناک پیدا کرد.
حسنپور در عین حال به اقدامات کنترلی ناشران اشاره کرد و افزود: اهتمام جدی در قضیه کاغذ صورت گرفت و بودجهای ویژه برای کاغذِ فرهنگی تعریف شد.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران ادامه داد: کاغذ تنها کالایی بود که در این یکی دو سال ارز ترجیحی دریافت کرد و قیمتِ توزیعی آن یکسان ماند.
حسنپور خاطرنشان کرد: ما نمایشگاه کتاب آخر را به آرامی برگزار کردیم چراکه از تخصص همه همسایهها بهره گیری و از قدرتِ دو تشکل بزرگ نشر کمک گرفته شد.
وی دیگر دستاوردهای وزارت ارشاد در حوزه ارشاد را در معاف شدن کتابفروشیها از [مالیات] عنوان کرد و گفت: از دیگر سو وقتی تصمیمی گرفته میشود، اراده برای ادامه آن و اجرای تصمیم اهمیت دارد. شخصا معتقدم وقتی تصمیم گرفته میشود حتی اگر دیرتر اتخاذ شود ولی به طور قطعی باید عملیاتی شود.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: در یکی دو سال اخیر نوعی تشویش در حوزه وزارت ارشاد رو به رو بودیم و وزارت ارشاد بعضا تصمیمات را تغییر میداد. هرچند تصمیمات خوب و درست بودند. ما حتی میتوانستیم مجوزها را کمی دیرتر اعطا کنیم ولی شسته و رفته صورت گیرد.
وی معتقد است سیستم باید اصلاح شود چون در این بستر در حال حرکت هستیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.