افزایش قیمت ۳۰ درصدی لوازم التحریر / کمبود کاغذ در بازار
رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی از افزایش۱۰ تا ۳۰ درصدی نرخ لوازم التحریر نسبت به سال گذشته به دلیل افزایش هزینههای تولید خبر داد و گفت که ممنوعیت واردات انواع ماژیک که تولید داخل آن به اندازه کافی نیست، در این بازار مشکلساز شده است.
موسی فرزانیان با اشاره به کاهش فروش لوازم التحریر در سالهای گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس، اظهار کرد: در سالهای قبل همکاران با ۲۰ تا ۳۰ درصد ظرفیت فعالیت میکردند، اما امسال وضعیت بهتر شده هم مردم و هم بنکداران، در حال خرید لوازم تحریر هستند، چرا که لوازم التحریرهای قبلی عموما تمام شده است؛ البته هنوز بازار داغ نشده، اما تقاضا در بازار هست.
وی در پاسخ به سوالی درباره تغییرات نرخ لوازم التحریر، با بیان اینکه قیمتها بر اساس تغییرات نرخ ارز و ورود برخی کالاها به بازار تغییرکرده، تصریح کرد: بیشتر کالاها در این حوزه تولید داخل است. واردات برخی کالاها از جمله مداد، خودکار، پاک کن و تراش ممنوع است که در این موارد تولید داخل هم به اندازه کافی است و مشکلی وجود ندارد. اما در برخی از این کالاها از جمله ماژیک تولید داخل کافی نیست. بنابراین عرضه کم شده، تقاضا زیاد است و افزایش نرخ بیشتری داشته است.
فرزانیان از افزایش ۱۰ تا ۳۰ درصدی نرخ لوازم التحریر نسبت به سال گذشته به دلیل افزایش نرخ مواد اولیه، دستمزد و به طور کلی هزینههای تولید خبر داد و گفت: در مورد دفتر هم مشکل کاغذ است که وارداتی است و با کاهش عرضه گران میشود. اما اگر عرضه ثابت بماند، نرخ تغییر نخواهد کرد. اوایل امسال وضعیت بازار کاغذ خوب بود، اما درحالحاضر کمبودهایی وجود دارد که امیدواریم رفع شود و قیمتها تا پایان شهریور تغییر نکند.
کمبود ماژیک در بازار
به گفته رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی با وجود تنوع زیاد در محصولات ماژیک، درحالحاضر فقط تولید ماژیک وایت برد از سال گذشته در ایران آغاز شده و چند واحد تولیدی در این حوزه کار میکنند. اما در حوزه ماژیک وایت برد هم فقط ۲۰ تا ۳۰ درصد بازار را تامین میکنند. ماژیکهای هایلایتر، نقاشی و انواع دیگر ماژیک که به ۲۰ قلم میرسد، در کشور تولید نمیشود و واردات آنها نیز ممنوع است. بنابراین نبود تعادل بین عرضه و تقاضا باعث افزایش نرخ شده است.
وی با بیان اینکه برخی از انواع ماژیکها به صورت قاچاق به کشور وارد میشود، گفت: برخی از ماژیکها هم که استفاده از آنها تخصصیتر است، به راحتی در دسترس نیست و به صورت قاچاق هم وارد نمیشود و در سطح عرضه کمبود وجود دارد.
فرزانیان در ادامه از رایزنی با وزارت صمت برای آزادسازی واردات این محصول خبر داد و گفت: البته معمولاً دریافت این مجوزها زمان زیادی میبرد و به نظر میرسد در کوتاه مدت این مشکل حل نشود.